Combineer voetbal, shopping, cultuur, gastronomie, strand... in één en dezelfde citytrip! Barcelona is een mooie stad die al deze elementen bundelt.
Zelfs de niet voetballiefhebbers zijn onmiddellijk verkocht aan deze combinatie!
Vliegtuig, hotel op een uitstekende uitvalbasis, adressen om lekker te eten, goeie zitplaatsen in Camp Nou, wegwijs door Barcelona,...

Promofilmpje 2016-2017

Vliegtuig boeken...

Voor een goed overzicht te krijgen van de verschillende maatschappijen/ vluchturen/ vluchtprijzen... zijn Skyscanner en Vliegtickets.be de beste websites. Probeer steeds een vlucht te boeken naar El Prat! Dit is de dichtst bijzijnde luchthaven (ongeveer half uurtje met bus). De luchthaven Gerona heeft soms ook aantrekkelijke prijzen maar is minder gemakkelijk bereikbaar (vooral tijdrovend).

Hotel boeken...

Wij boeken steeds een hotel via Booking.com of Trivago. Het is moeilijk een hotel aan te raden, want de prijzen kunnen heel sterk verschillen in bepaalde periodes. Maar het belangrijkste voor een korte citytrip, zorg dat je dicht tegen een metro ligt! Het metronetwerk in Barcelona is super en brengt je op een paar minuten van de ene kant naar de andere kant. Kijk je niet zo hard naar de prijs van het hotel, boek dan zo dicht mogelijk bij Plaça De Catalunya of de Ramblas. Dit is het centrum van Barcelona en vandaar uit kan je werkelijk overal naar toe.

Wedstrijdtickets kopen...

Om 100% zeker te zijn dat je officiële tickets hebt, koop je best via de website van FC Barcelona of via Ticketmaster. De wedstrijden zijn zelden uitverkocht, enkel voor de wedstrijden tegen Real Madrid kan je moeilijk/amper aan tickets geraken. De andere wedstrijden zijn meestal geen probleem. Indien er toch amper tickets te koop zijn, blijf de website regelmatig in de gaten houden want er komen regelmatig plaatsen vrij. Vooral in de week voor een wedstrijd komen er soms nog een pak tickets vrij. Dit komt doordat abo-houders hun ticket ter beschikking stellen doordat ze zelf niet kunnen komen. Tickets krijg je meestal via mail, afdrukken of nu zelfs ook mobiel.
Aan te raden zijn tickets in de tweede ring op de voorste rijen, super zicht en je zit middenin de ambiance...

Van luchthaven naar Barcelona centrum...

Vanuit El Prat ben je op een half uurtje in het centrum. Als je om 11u landt ben je rond 12u in het centrum. Als je de luchthaven buitenkomt, onmiddellijk naar links naar de blauwe bussen (A1/A2/T1/T2)! Daar betaal je € 5,90 voor enkele reis. Laatste halte is Plaça de Catalunya (stadscentrum). Met de taxi betaal je ongeveer een € 35.

Vanuit Gerona kan je een bus nemen (enkel ticket €11) naar het station in Barcelona. De rit duurt ongeveer 1 uur. Vandaar uit dien je nog een taxi of metro (op 200m van het station) te nemen. Als je om 11u landt in Gerona ben je rond 13u in het stadscentrum.

De tijden zijn enkel indicatief en met enkel handbagage!

Naar Camp Nou...

De gemakkelijkste en goedkoopste manier om naar het stadion te gaan is via de metro. Vanuit Plaça de Catalunya reken je op een kwartier. Je neemt lijn 3 (groen) en je stapt af aan 'Palau Reial'. Metronetwerk kan je onderaan vinden. Daar de brede straat naar beneden nemen, je ziet al snel Camp Nou liggen aan de linkerkant. Beneden aan de straat oversteken en je komt terecht in La Botiga, de clubshop van FC Barcelona.

Er stappen veel supporters aan enkele haltes vroeger af, vertrouw ons en stap af aan Palau Reial. Dit is vooral handig als je na de wedstrijd de metro terug naar het centrum neemt. Dit is de eerste stopplaats rondom het stadium, als je een stopplaats later neemt zitten de metro's bomvol en ga je een tijdje moeten wachten vooraleer je in centrum geraakt.

Sfeerimpressie...

Gol norte, tweede ring, rij 3.

Tweede ring op de 4de rij in tribune Gol Sud.

Gol norte, tweede ring rij 5.

Gol Sud, eerste ring.

Tapas...

Wij vinden Txapela een lekkere tapasbar. Deze kan je onder andere vinden in de straat Passeig De Gracia en aan de Plaça Catalunya, dichtbij de officiële FC Barcelona clubshop.

Barceloneta...

Het strand van Barcelona noemt Barceloneta. Vanaf Plaça de Catalunya moet je toch rekenen om minstens een half uur stappen. Ook bereikbaar via metro, halte Barceloneta (5min stappen).

Plaça Reial...

Gezellig om op het binnen plein te eten/drinken. Verschillende restaurantjes voor ieder wat wils... Ligt in een zijstraat van de Ramblas.
Persoonlijke voorkeur: lekkere pizza's, pasta's en paëlla's kan je krijgen bij Restaurante Pizzeria Rossini.

Metronetwerk...

Een goeie metro app is 'Barcelona Metro' van mxdata. Met bovenstaande kaart en (metro)routeplanner.

Barcelona centrum...

Een goede offline app is City Walks Barcelona. Navigeer je offline door Barcelona.
De winkels zoals Zara, Massimo Dutti, Nike, Replay, Berska, H&M, Armani, El Corte Ingles... kan je vlakbij Plaça de Catalunya vinden in de straten Passeig de Gracia en het verlengde daarvan Avenida portal de l'Angel.

Enkele bezienswaardigheden...